Big Green Egg

Big Green Egg är den gröna kamadogrillen där keramiken utvecklades av NASA på 70-talet med tanke på att man ville ha det bästa lermaterialet i godset. Grillen skulle vara riktigt hållbar och effektiv att laga mat på. Big Green Egg är en kamadogrill med gamla traditioner från Kina och kamadomatlagning. (kamado=ugn). Både materialet och formen spelar stor roll. De tjocka väggarna gör att den håller jämn värme under lång tid vilket gör att den är fantastiskt bra att använda vid BBQ och "Low and slow" matlagning.


Kamadogrillen är väldigt energieffektiv, vilket innebär att man kan grilla väldigt länge med en liten mängd kol. Det är inga problem att grilla 8-10 timmar utan att fylla på kol. Men tänk på att använda bra kol, dvs kvalitetskol med rent trä och att det har stora bitar. När man grillar är det att föredra ett kol som inte avger så mycket doft och smak, det är ju från rökträet, chunksen, som röksmaken skall komma och den vill man kunna variera utifrån vilken rätt det gäller och tycke och smak.

 

En annan sak som också är jättebra med kamadogrillen är att man kan reglera temperaturer på ett smidigt sätt och hålla låg och konstant temperatur under lång tid. Detta är mycket svårare i en tunnare klotgrill eftersom värmen inte isoleras lika bra där.

 

Big Green Egg är mycket flexibel, tillsammans bygger vi din grill efter dina behov. Man kan alltid komplettera grillen med fler tillbehör när dina behov växer.